“Bandarra Street Orkestra”, agrupació vinculada a l’EMMA, rep premi internacional

292949_10201088096674568_906007560_n

Aquest grup del Camp de Tarragona te una estreta relació amb l’EMMA. En els seus membres hi han 3 ex alumnes, 3 alumnes actuals i un dels nostres professors. La part musical d’alguns dels últims assajos per preparar els dos concursos que acaben de guanyar els van preparar a les nostres instal·lacions.

Aquest mes de maig la formació musical Bandarra Street Orkestra està aconseguint reconeixements de crítica i públic al seu espectacle Bandarrâstrofe Sonora Original. Després d’assolir l’èxit estatal de guanyar el Concurso de Charangas de Escucha (Teruel, Aragó), acaben de rebre el prestigi i el ressó, a nivell europeu, d’obtenir de nou un primer premi alInternationales Strassenmusikfestival de Ludwigsburg (Alemanya). Si a l’Aragó fou un jurat especialitzat el responsable de valorar el guanyador, en aquesta ocasió, els jutges que han otorgat aquest reconeixement, han estat els 40.000 espectadors assistents, amb els seus vots.

image

Dins la programació de l’ Internationales Strassenmusikfestival hi havia 40 propostes escèniques i musicals, des d’homes orquestra fins a la pròpia bandarra, passant per quartets de jazz, música de cambra, d’autor, folk, experimental, grups de rumba, fusió… Es va dur a terme en un marc incomparable: un palau envoltat de jardins, que acollien els escenaris on els 40 grups anaven actuant, segons l’orde de programació. Els visitants que van atorgar el seu vot als bandarres van ser prop d’un 14%. Al segon un 12% i al tercer un 6%. A ells, però, els aspectes més competitius sembla que els interessen poc i asseguren que “estem contentíssims, però després d’Escucha, i encara sense haver assimilat el premi, la veritat és que alguns no sabíem ni tan sols que el festival d’Alemanya també era un concurs. No ens agrada gaire lligar aspectes com guanyar o perdre amb la música, si bé és veritat que és una forma de promoció i reconeixement molt importants per seguir avançant”. Expliquen que després de cinc anys de rodar per Catalunya, l’Aragó, el País Valencià i Andorra, durant l’any passat ja van firmar una gran temporada, amb 70 actuacions, i portant la seva fórmula fins a Euskadi, França i dins el parc d’atraccions Port Aventura, en diverses ocasions, durant la temporada de Halloween.

image (1)

Però en aquesta, que serà la seva setena temporada junts, tot i que els bandarres es presenten per primera vegada a dos concursos a nivell estatal i internacional, i en surten guanyadors i reforçats per afrontar aquest estiu, que encara no ha ni començat, lluny de complaure’ls els elogis i els premis, tenen molts reptes per endavant i ja estan pensant en les properes actuacions en terres catalanes, basques, aragoneses i, molt probablement, alemanyes. El seu espectacle amb brass band, percussió, gags i escenografia ja ha contagiat a públics ben diversos, així com també programadors d’aquí i d’arreu. Però a més a més, la seva humilitat i les seves ganes de viure el que els toca viure, els fan recollir també amistats allà on van.

 

Vídeo de l’actuació:
Vídeo

Feu un comentari