La Coral Infantil canta al Parc del Fòrum de Barcelona

IMG_2275

L’Associació Catalana d’Escoles de Música i Dansa (ACEM) ha celebrat aquest diumenge els seus 20 anys amb una cantata al Parc del Fòrum de Barcelona. Hi han participat, durant tot el dia, més de 2.100 nens d’entre 4 i 8 anys de 54 escoles diferents de tot Catalunya. De fet, hi ha previstes tres actuacions al llarg del dia amb la participació de 700 nens per actuació.

Unes 5.000 persones, entre familiars dels alumnes i autoritats, han assistit durant tot el dia com a públic en aquesta cantata infantil.

IMG_2277

La cantata està formada per 6 cançons que van acompanyades d’una història que fa de fil conductor. Aquesta història, d’un nen que s’enamora de la lluna, està creada per l’autor de les lletres de les cançons de l’espectacle, Manel Justícia, qui també ha dissenyat el cartell del 20è aniversari de l’ACEM i també és qui ha creat el conte de la cantata. Les veus dels alumnes aniran acompanyades  d’un quartet de músics: trompeta (Òscar Latorre), piano (Manel Ruiz), baix elèctric (Jordi Ruiz) i bateria (Xavier Matamala). Pel que fa a la música, és una creació de Xavier Matamala.

Rut Matamala, cap de zones de l’ACEM, ha explicat que segueixen, des de l’associació, amb “l’objectiu millorat” del primer dia, i és que hi hagi música per a tothom. Matamala ha alertat, però, que si les retallades continuen “s’hauran de prendre mesures com ara que algun ajuntament haurà de tancar l’escola de música.

IMG_2285

L’Associació Catalana d’Escoles de Música i Dansa porta 20 anys treballant per la promoció i la impulsió de projectes d’educació artística per a les escoles associades, així com també s’encarrega d’assessorar i orientar als equips directius de les escoles pel que fa a la seva gestió. L’ACEM ha aconseguit crear una gran xarxa entre les més de 100 escoles de música de Catalunya que hi estan associades organitzant trobades, activitats i intercanvis.

IMG_2286 IMG_2292

Vídeos de la cantata:

[su_youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=xUAJxV9M6O4″ width=”600″ height=”400″]

[su_youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=pqEJxP3lx0M&feature=youtu.be” width=”600″ height=”400″]

[su_youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=ve_Gn1f6-6A&feature=youtu.be” width=”600″ height=”400″]

[su_youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=xmMvFoViSc8&feature=youtu.be” width=”600″ height=”400″]

[su_youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=tmKRCK84nUo&feature=youtu.be” width=”600″ height=”400″]

Feu un comentari