El “Granados Piano Quartet” als Concerts de Tardor

Granados3El dissabte a les 8 de la tarda es va estrenar el projecte musical “Granados Piano Quartet” a la Sala Excelsior de l’EMMA dins el marc dels Concerts de Tardor d’Alcover. Aquesta peculiar formació va néixer el passat estiu amb l’objectiu de portar a l’escena musical cambrística una formació lleugerament oblidada (el quartet amb piano) però amb una literatura musical sorprenent. Els seus components es van trobar en aquest camí moguts per les seves recerques musicals particulars.

Granados1Els components del “Granados Piano Quartet”, Albert Rodríguez (violí), Jordi Roure (viola), Marta Mulero (violoncel) i Medir Bonachi (piano), han tocat en diverses formacions i com a solistes en diversos països del món guanyant premis de reconegut prestigi internacional.

El repertori del “Granados Piano Quartet” abraça des de les primeres composicions del barroc fins als programes més actuals. A la seva estrena a Alcover, van interpretar dos quartets de W.A.Mozart i de R.Schumann, exemplificant així dues de les èpoques més glorioses de la música.

La dificultat, l’expressivitat i l’enorme càrrega emotiva d’aquestes peces van despertar els sentiments d’un públic divers (petits i grans)  i proper que va gaudir d’una interpretació de gran qualitat.

Escola AdultsAmb aquest concert (4t i penúltim del cicle) s’acaba el programa de sensibilització cultural que s’ha realitzat amb l’Escola d’Adults d’Alcover. El dia previ a cada concert, un músic de cada grup programat, ha realitzat una xerrada-diàleg amb els alumnes de l’Escola d’Adults d’Alcover que han agraït moltíssim aquest apropament a la cultura musical i s’han mostrat molt participatius. Experiència pionera que s’ha valorat molt positivament per totes les parts implicades i que es vol continuar en futures edicions dels “Concerts de Tardor”.

L’últim concert del cicle d’enguany se celebrarà el diumenge 16 de desembre en motiu de la Marató de TV3.

Feu un comentari