Sortida a l’Auditori de Barcelona al concert familiar “Sona Bach”

IMG_20160409_160433 - còpiaEl passat dissabte l’EMMA va realitzar la seva sortida anual a l’Auditori de Barcelona al concert familiar “Sona Bach”. Aquest concert està inclòs dins el projecte “Preludi” de l’Auditori que s’ofereix a estudiants d’escoles de música específicament i consta d’un taller familiar previ que es realitza a la localitat dels participants, una visita guiada al Museu de la Música i el concert en sí a l’Auditori.

Així que l’activitat ja va començar el passat diumenge 3 d’abril amb el taller familiar que es va realitzar a l’EMMA amb una tallerista de l’Auditori. Aquest taller es va realitzar en dues sessions i va servir per sensibilitzar i posar en context la música del concert. Les famílies van poder gaudir d’una bona estona fent activitats musicals amb els seus fills.

Ja a Barcelona, primer es va visitar el Museu de la Música que està en un edifici annex a l’Auditori. Allí es va poder veure algunes de les joies de la col·lecció d’instruments que custodia el museu i la mainada va poder experimentar tocant diferents instruments.

Seguidament, va ser el torn del concert familiar “Sona Bach”. Aquest concert està basat en la música de J.S.Bach arranjada i versionada pel saxofonista Llibert Fortuny. En format quintet, els músics i actors van intercalar música de Bach versionada al jazz electrònic amb tradicionals catalanes cantades pel públic. El polifacètic músic Xavi Lozano va fer les delícies del públic fent sonar qualsevol cosa que tingui forma de tub i pugui fer-hi uns forats. En acabar el concert, els músics van saludar i signar autògrafs a tota la mainada. Tant pares com fills van coincidir amb la gran qualitat musical i pedagògica del concert.

En acabar el concert, tots els alcoverencs i alcoverenques van anar al Parc de l’Estació del Nord a dinar. El temps va acompanyar i les famílies van poder dinar i jugar pel parc fins l’hora de marxar.

IMG_20160409_133718 - còpia