L’stage d’enregistrament del CD de la Cantata El Peix Pedra

IMG_1658 - còpiaEl passat cap de setmana es va dur a terme l’enregistrament del CD de la Cantata El Peix Pedra al Convent de les Arts. L’enregistrament, en format stage de tres dies, es va iniciar el divendres amb els primers enregistraments instrumentals i va continuar el dissabte amb la resta de cançons que componen la cantata. Durant diumenge, es van enregistrar les corals infantils i d’adults, així com alguns solistes i els narradors de la cantata.

contra + galetaLa cantata El Peix Pedra és una obra musical escrita pels professors i professores de l’EMMA i interpretada per les agrupacions musicals de l’escola. En l’enregistrament hi van participar els conjunts de pianos, la banda, conjunt de guitarres, conjunt de violins, combo, grup de percussió, corals infantils, corals d’adults, grup vocal “Les Veus d’Alcover”, així com solistes com el xilòfon, l’acordió, el flautí i diferents instruments de vent.

Les cançons que composen la cantata són: El Mar d’Alcover, La vida a l’estol, El somni del Pedra, L’atac més ferotge, El triomf del Pedra, L’estol viatger, L’aventura a l’Àfrica i Alcoveria Brevis. Dins d’aquestes cançons, hi ha diversitat d’estils i sonoritats, des de la música concreta a la música improvisada, des de música simfònica a música lleugera, passant per diferents gèneres com l’habanera, la sardana, la música africana o el jazz.

Totes elles tenen el toc personal de l’autor i una coherència dins el conjunt de la cantata. Les narracions expliquen la història del Peix Pedra entre cançó i cançó.

Alcoveria Brevis, nom del fòssil en el qual s’inspira la cantata i títol de l’última cançó de la cantata, explica el fenomen màgic de la fossilització o com un ésser viu que visqué fa milions d’anys esdevé pedra i arriba fins els nostres dies.

DCIM100GOPROEl Convent de les Arts va ser l’escenari ideal per realitzar un projecte d’aquestes característiques ja que va proporcionar l’espai idoni per assajar i enregistrar, la tranquil·litat i silenci necessaris, i l’entorn perfecte per intercalar estones de treball i d’oci.

En total, en l’enregistrament del CD de la cantata “El Peix Pedra” hi van intervenir quasi 70 instrumentistes alumnes de l’EMMA, 60 nens i nenes de les corals infantils de l’escola, 45 adults de les diferents corals vinculades a l’escoles, 2 narradors i els professors i personal tècnic.

Aquest CD, que ara està en fase d’edició a Eclèctic Estudi, es posarà a la venda el dia de l’estrena de la cantata, el 9 de maig al pavelló municipal d’esports d’Alcover. En aquesta estrena es comptarà amb la col·laboració dels alumnes de l’escola pública Mare de Déu del Remei i serà un espectacle amb més de 350 participants entre instrumentistes i cantants.

Ens fa molta il·lusió poder celebrar el 10è aniversari de l’EMMA amb un projecte tan original i entranyable com és la cantata del Peix Pedra. El repte era crear unes cançons que parlessin del poble d’Alcover, que fossin interpretades pels seus músics i cantades per les seves veus. Aquest enregistrament pretén deixar constància d’aquesta fita aconseguida gràcies a la participació de molta gent, petits i grans, en un gran projecte de poble.

Desitgem que pugueu gaudir de les cançons i aventures del nostre estimat Peix Pedra per molts anys i que guardeu un record inoblidable d’aquesta experiència!

Equip de professors/es de l’EMMA:

Profes2 - còpia