Lluïda participació dels combos de l’EMMA al “Moviment Combo” 2014 a Cal Massó de Reus

IMG_5315La 3a edició d’aquest projecte de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM) a demarcació de Tarragona, “Moviment Combo 2014″, es va realitzar el passat dissabte 17 de maig a les 19h al Centre d’Art “Cal Massó” de Reus (veure presentació d’aquesta 3a edició).

En aquesta edició hi participaren combos de les Escoles Municipals de Música d’ALCOVER, LA SELVA DEL CAMP i VANDELLÒS I HOSPITALET DE L’INFANT.

FlyerPer als participants, la tarda va començar a les 16h. Durant dues hores i mitja, els membres dels combos van tenir la oportunitat de familiaritzar-se amb l’escenari, fer les proves de so i practicar una miqueta els temes que interpretarien més endavant. Cada combo també realitzà una entrevista que serví com a falca de presentació abans de cada actuació. Abans de l’obertura al públic, es va servir coca i xocolata per a tots els participants. El concert va començar a les 19h amb un gran ambient de públic. Els combos van actuar davant dels seus familiars i amics.

La primera actuació de l’EMMA va anar a càrrec del combo Pacheco. Format per Judit Campdepadrós (saxo), Bernat Lleixà (trombó), Judit Banús (piano) i amb l’acompanyament de luxe a la bateria de Quim Soler, són un conjunt que treballen la improvisació jazzística a l’escola i en aquesta ocasió van interpretar estàndards de jazz com “Blue bossa” i “All of me”.

La segona actuació de l’EMMA, el combo Caeà, format per Èlia Blasco (saxo), Anna Martínez (guitarra elèctrica), Maria Macedo (baix elèctric), Judit Banús (piano) i Gerard Farràs (bateria), van interpretar temes molt coneguts com “Titànic” de Celine Dion, “Bicicletes” de Blaumut (tema de Polseres Vermelles), i “Payphone” de Maroon 5.

Fotos combo de La Selva del Camp:

Fotos del combo Pacheco de l’EMMA:

Fotos del combo Caeà de l’EMMA:

Fotos del combo de Vandellòs i Hospitalet de l’Infant:

L’esdeveniment va reunir a més de 25 estudiants de música moderna de les escoles participants, així com, un bon nombre de professors que van aprofitar la trobada per compartir experiències i pensaments sobre la situació de la música moderna a les escoles i sobre la delicada situació de les escoles municipals de música en general.

El públic es van endur un bon record de la trobada de combos un any més. L’organització va celebrar que, any rera any, hi hagi més escoles de música que ofertin música moderna i actual als seus plans formatius i també que, gràcies a iniciatives com aquesta, cada cop hi hagi més espais d’actuació per als joves combos de les escoles de música de la demarcació de Tarragona. En aquest sentit, el projecte “Moviment Combo” ha crescut i ja s’organitza dues vegades l’any: al Centre d’Art “Cal Massó” de Reus i a l’espai jove “La Palmera” de Tarragona.

IMG_5490El “Moviment Combo” és una iniciativa de l’ACEM (Associació Catalana d’Escoles de Música) a la província de Tarragona. El projecte pretén dinamitzar el sector de la música moderna i actual a les escoles municipals de música de la demarcació de Tarragona. Els combos participants tenen la oportunitat de viure l’experiència del directe i entrar en contacte amb el món de la música actual.