L’EMMA presenta nous tallers musicals per a tots els públics

Enginy tallers

Per aquesta primavera, l’EMMA proposa una nova oferta formativa en forma de tallers. Amb aquesta iniciativa es pretén trencar algunes barreres i/o tabús que encara té l’educació musical i els seus centres de formació. S’inspira en el típic format dels cursets de centres cívics i culturals, on pren importància el component relacional i social.

Els nous tallers de l’EMMA volen facilitar l’accés a la formació musical a gent de totes les edats, amb coneixements musicals o sense, per a totes les butxaques, amb uns horaris pensats per gent que treballa o estudia i amb unes temàtiques molt actuals.

En aquests tallers, la paraula clau és “pràctics”, de forma que cada taller té com a objectiu adquirir unes habilitats per satisfer els nostres desitjos musicals. S’impartiran de forma col·lectiva intentant generar sinergies entre els alumnes de cada taller, aprendre entre iguals i establir relacions d’amistat i companyerisme. És a dir, es caracteritzaran per tenir un caràcter lúdic i social: volem que siguin un punt de trobada de persones amb les mateixes inquietuds musicals que vulguin divertir-se aprenent i compartint coneixements entre companys.

Tallers

Molts cops hem sentit i hem pensat que l’educació musical és elitista, massa teòrica, cara, individualista, competitiva, exigent, antiquada, només per a infants, seriosa,… doncs bé, els nous tallers de l’EMMA volen donar la volta a aquestes idees i canviar-les per: pràctica, per a totes les edats, econòmica, col·lectiva, cooperativa, conciliadora amb els horaris de treball o d’estudi, actualitzada, divertida,…

Aquesta primera edició dels Nous Tallers de l’EMMA, s’oferirà durant els mesos primaverals d’abril i maig, i el període d’inscripció serà del 3 al 21 de març. Tots els tallers es realitzaran en horari de dissabte al matí i constaran de 9 o 10 hores cadascun repartides en diverses sessions.

Oferta Tallers

[su_button link=”http://emmalcover.cat/tallers/” color=”#e70e0e” size=”6″ style=”1″ dark=”0″ radius=”auto” target=”blank”]INSCRIPCIÓ ALS TALLERS ![/su_button]

L’oferta de tallers s’emmarca dins els àmbits de les noves tecnologies i les noves i populars pràctiques musicals. El taller de Cant Modern, farà una aproximació pràctica a la tècnica vocal moderna i als repertoris més actuals; el de Cor Gospel, proposarà una nova forma d’entendre el cant coral on el sentiment i la humanitat predomina per sobre de la tècnica; el taller de Guitarra d’Acompanyament, introduirà les nocions bàsiques per utilitzar la guitarra com a instrument d’acompanyament de tot tipus de repertoris populars; el taller de “Com crear la teva maqueta?” presentarà les noves tecnologies necessàries, a l’abast de tothom, per fer realitat l’enregistrament d’un projecte musical qualsevol; el taller de Música Electrònica, ens mostrarà com, a partir del conegut software “Live”, podem convertir-nos en creadors de música electrònica i utilitzar-la en actuacions en directe; finalment, el taller de Teatre Musical  ens donarà els coneixements pràctics necessaris per combinar amb destresa i solvència aquestes dues arts com són la música amb el teatre. Seguint amb aquesta filosofia de tallers, també s’anuncien nous tallers de batucada i tallers en format familiar de cara a l’estiu.

En l’aspecte econòmic, l’EMMA ha dissenyat els tallers amb una tarifa plana, tots els tallers tenen el mateix preu, i amb importants descomptes per a aturats, famílies nombroses, per més d’un taller i alumnes de l’EMMA.

Finalment, aquests nous tallers, emmarcats dins l’estratègia social i cultural de l’escola a llarg termini, aspiren a contribuir a la dinamització de la vida musical i cultural del municipi i fomentar la emprenedoria musical amb la creació de noves agrupacions musicals: un antecedent proper són els tallers de batucada de l’any passat que han derivat en la creació d’un grup de batucada local.

La voluntat de l’escola per al proper curs és poder oferir aquests tallers de forma periòdica (trimestral, quadrimestral) i durant tot l’any, ocupant la franja horària de cap de setmana (divendres tarda i dissabtes preferentment), així com anar variant les temàtiques i formats (totes les edats, joves, adults, infants, familiars,…).

La informació detallada dels Nous Tallers de l’EMMA està publicada a la web www.emmalcover.cat, des d’on també es pot fer la inscripció online.

Amb aquesta nova proposta formativa, l’EMMA també vol fer una apologia a l’amateurisme musical, doncs la música té quelcom de grandiós que permet gaudir-ne i participar-ne a partir de qualsevol nivell musical: amb pocs coneixements i una bona actitud artística, és possible viure una completa experiència musical. L’EMMA sempre ha pensat que la música és patrimoni de tots, entesos i aficionats, i així ho reflexa la placa inaugural de l’escola de l’any 2005: “Mai s’ha d’oblidar que la música és massa valuosa per deixar-la exclusivament en mans dels professionals (Robert Fulghum)”

[su_button link=”http://emmalcover.cat/tallers/” color=”#e70e0e” size=”6″ style=”1″ dark=”0″ radius=”auto” target=”blank”]INSCRIPCIÓ I MÉS INFORMACIÓ ![/su_button]

DESCARREGAR EL FULLETÓ INFORMATIU>>