Crònica 4t Concert de Tardor amb “Quartet Versus”

IMG_4925

[su_quote]Crònica gentilesa d’ Alan Branch, prestigiós músic format a Londres i Salzburg, col·laborador habitual del Gran Teatre de Liceu i amb artistes com Victòria dels Àngels i Teresa Berganza, entre d’altres. Desenvolupa la seva activitat docent com a professor de lied, música de cambra i fonètica anglesa a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Conservatori Superior de Música del Liceu i al Conservatori de Vila-seca.[/su_quote]

El dia 1 de desembre a les 19’30h , es va celebrar el quart concert del cicle “Concerts de Tardor” organitzat per l’Escola Municipal de Música d’Alcover, a càrrec del Quartet Versus (veure entrevista al grup). Els components del grup són els violinistes Sarabeth Guerra, nascuda a Itàlia, Guillermo Navarro de Valladolid, el violista Carlos Vallés d’Alcanyiz i el violoncel.lista Josep-Oriol Miró, de la Selva del Camp. Treballen plegats des de l’any 2006 i les seves interpretacions demostren qualitats que només s’assoleixen després de moltes hores d’estudi: gran compenetració rítmica, extrema claredat en el discurs musical i fervent comunicació amb el públic.

musics

Van començar el concert amb el primer quartet,Op.18 n.1 en Fa Major (1798-1800) del gran mestre de Bonn, Ludwig van Beethoven (1770-1827). Amb Sarabeth Guerra tocant la part de primer violí, l’Allegro con brio va colpir per la seva precisió rítmica i el control de matisos. L’Adagio affettuoso ed appassionato , suposadament basat en la història de Romeo i Julieta de Shakespeare, va fer palesa una gran intensitat expressiva per part dels músics.Els dos últims moviments,Scherzo allegro molto i Allegro finale van ser interpretats amb gran control tècnic i respecte per l’escriptura beethoveniana.

Després d’una breu pausa, i també amb la presentació simpàtica d’en Josep-Oriol Miró, vam poder gaudir de l’interpretació del quartet en Fa major de Maurice Ravel (1875-1937),escrit en 1902-3,estrenat en 1903 i dedicat a Gabriel Fauré. Aquesta vegada amb en Guillermo Navarro de primer violí, els músics van construir una interpretació de gran sensibilitat en l’Allegro moderato inicial. El segon moviment va impactar els oïents amb l’ús del pizzicato, i en el tercer (très lent) vam arribar al centre emocional de l’obra, per donar pas de seguida a un final de brillant execució.

Davant la insistència d’un públic entusiasmat,els músics van respondre amb la interpretació del moviment lent de Vistes al Mar del compositor català Eduard Toldrà (1895 -1962).Cal destacar també la labor social duta a terme pel grup; mitjançant el programa Somriures Musicals, visiten hospitals,centres culturals i barris desfavorits per compartir amb gent en circumstàncies difícils el poder inspirador i curatiu de la música. Felicitats a intèrprets i organitzadors i per molts anys!!

Quartet Versus(1)