Crònica 2n Concert de Tardor amb el Trio Brull-Salvadó-Mor

DSC01319-Salvadó-Mor-Brull-alcover

[su_quote]Crònica gentilesa de María Parra Peñafiel: gran pianista especialista en música Espanyola i directora del festival “Bouquet Festival” de Tarragona on barreja els conceptes de patrimoni històric, la música i el vi.[/su_quote]

El darrer dissabte 16 de novembre es va poder gaudir d’una molt bona iniciativa de L’EMMA, Escola Municipal de Música d’Alcover. El ja consolidat cicle de Concerts de Tardor s’ha transformat en una mena de plataforma de promoció de nous valors i projectes musicals de gent de les nostres comarques tarragonines, els quals són valorats pels gestors i programadors musicals dels voltants.

El trio Brull-Salvadó-Mor (veure entrevista al grup) és una recent formació fruit d’una evident evolució del duet inicial format per la pianista Anna Mor i la saxofonista Núria Brull cap a aires rítmics més propers del flamenc on l’aportació del percussionista Jordi Salvadó és fonamental.

musics

Aquest trio té com a objectiu difondre la música contemporània catalana i espanyola, amb especial accent en els compositors catalans actius en l’actualitat per tal de treballar conjuntament amb aquests, com ha estat el cas amb l’obra “Homenatge a Lorca” de Joan Albert Amargós, obra amb la que finalitzen la gran part dels concerts.

Sorprèn l’exhaustiu passeig per tots els estils musicals de la dita “Música Espanyola”. Arranjaments i versions pròpies d’obres ben conegudes de compositors com Granados o Albéniz, passant pels aires més folclòrics i populars de les peces de Manuel Oltra, “Saeta” de Pere Valls o de les peces de Ramon Huguet, Fusió del clàssic amb el jazz amb pinzellades improvisades de les delicioses peces de Joaquim Nin-Culmell “Dotze cançons populars de Catalunya”, fins a l’extraordinària fusió del flamenc-jazz-clàssic de “l’homenatge a Lorca” del Joan Albert Amargós, línia de treball en la qual s’entreveu un gran futur per aquest trio.

Nota de l’EMMA:

Com a novetat d’enguany, el cicle Concerts de Tardor compta amb la col·laboració de destacats gestors culturals del territori que s’interessen pels grups presentats i col·laboren, de diferents maneres, en la seva promoció i projecció. En aquest concert, vam comptar amb la presència de Gemma Massagué, gestora cultural, Cap del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils i  Directora del Festival Internacional de Música de Cambrils; i la mateixa Maria Parra, ja presentada, que escriu la crònica del concert.

L’organització els vol agrair la seva col·laboració i bona predisposició a realitzar aquesta tasca de suport als projectes musicals singulars de la nostra terra que es presenten al cicle “Concerts de Tardor” d’Alcover.

Vegeu alguns fragments de l’actuació:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=11PQMnADwfw” width=”600″ height=”400″]

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=VFNFRzakWSI” width=”600″ height=”400″]

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=fKQfFazd3ow” width=”600″ height=”400″]

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=VQeZP12xDA0″ width=”600″ height=”400″]