Anunci 2n Concert de Tardor: “Brull-Salvadó-Mor”

Foto 2n 2En aquesta entrada coneixerem més profundament el trio “Brull-Salvadó-Mor” protagonistes del 2n concert de tardor el proper dissabte 16 de novembre a les 20h a la Sala Excelsior de l’EMMA.

El trio “Brull-Salvadó-Mor”, format per Núria Brull (saxo alt), Anna Mor (piano) i Jordi Salvadó (percussions), es defineix com un peculiar trio de música contemporània catalana amb tocs de flamenc. Entre el seu repertori hi ha composicions i arranjaments de Granados, Albéniz, Amargós,…

Musics

ENTREVISTA

Com va sorgir el trio Brull-Salvadó-Mor?

El trio va néixer l’any 2008  com a duo de la mà de la saxofonista Núria Brull i la pianista Anna Mor. L’objectiu era difondre la música d’autors catalans escrita per a saxo i piano. Després d’un parell d’anys de treball i concerts, el duo va decidir aprofundir en una de les obres principals del seu repertori, l’ “Homenatge a Lorca” del compositor Joan Albert Amargós, una obra rica en matisos on es barreja l’harmonia clàssica, el jazz i el flamenc. Després d’un assaig amb Amargós, el duo decideix incorporar “cajón” flamenc i percussió, tot i no estar escrit a l’obra. Llavors va ser quan el duo passa a ser trio amb la incorporació del percussionista reusenc Jordi Salvadó. La seva incorporació fa que el repertori creixi amb obres on s’intueix el “cajón” i on la percussió hi pot enriquir la música.

D’on va sorgir la idea d’introduir la perspectiva del flamenc a les peces que interpreteu?

El flamenc forma part de la música del nostre país. Moltes obres catalanes transpiren ritmes flamencs i les seves harmonies, com molt bé sap copsar Joan Albert Amargós. El treball conjunt i l’amistat amb aquest compositor ha estat determinant en la decisió de fer créixer el nostre repertori en aquest sentit. D’aquesta manera hem anat descobrint altres compositors que també ens han suggerit idees d’arranjaments flamencs que es poden escoltar en els nostres concerts, com Ramon Humet, Pere Valls, Manel Oltra, Isaac Albéniz, Joaquim Nin-Culmell i Enric Granados.

Com reacciona el públic quan escolta una interpretació vostra d’alguna peça d’autors catalans des del vostre enfoc? 

Gratament sorpresos. El repertori d’autors com Granados o Albéniz ha estat profundament escoltat i treballat per moltes formacions però creiem que el nostre enfoc acosta aquestes obres al sol flamenc. Això sorprèn gratament al públic per la nova perspectiva. A tall d’exemple, interpretem ”Asturias” d’Albéniz per buleries i la cara de sorpresa de l’audiència està garantida.

[su_youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=P-EGE_NjqZo” width=”600″ height=”400″]

A part del repertori que actualment porteu, hi ha algun estil que properament us animeu a afegir?

Darrerament estem treballant en dos aspectes: d’una banda “deconstruïm” algunes peces fins al punt que les interpretem amb un nou enfocament, un pas més enllà del simple arranjament, amb noves dinàmiques de tempo i intensitat. D’altra banda, estem investigant en el sempre difícil camí de la improvisació, intentant establir ponts de diàleg entre instruments, voltes senceres de llibertat creativa absoluta…

Què representa la música per vosaltres?

La música és la nostra vida. Ens dediquem a ella en cos i ànima. És la nostra professió ja que tots tres vivim de la docència a conservatoris i escoles de música ensenyant la interpretació del nostre instrument i, al mateix temps, donem concerts. Per tant, la música és el nostre pilar principal que ens alimenta tant a tots els nivells.

Expliqueu-nos una anècdota que hagueu viscut a alguna actuació o assaig.

L’experiència més destacable viscuda en els darrers mesos ha estat l’assaig a casa del compositor Joan Albert Amargós. Una persona accessible i senzilla que ens està ajudant moltíssim en la difusió de la música  tal i com l’entenem nosaltres. En la darrera visita a casa seva vam interpretar la seva obra “Homenatge a Lorca” amb la percussió. La seva reacció va ser d’entusiasme fins el punt de fer modificacions en la seva obra per tal de donar encara més protagonisme a la part percussiva i el “cajón”. El compositor es va mostrar sorprès pel caire que donaven a la seva obra i va considerar  necessari fer nous canvis i, fins i tot, arranjar altres obres que ja té escrites per incloure-hi la percussió i afegir-les al nostre repertori. D’aquesta manera, el compositor ha promès, per a propers concerts, fer-nos lliurament de noves obres escrites per nosaltres, fet que ens omple de satisfacció.

Definiu-vos en una paraula o una frase.

Núria: Esperit emprenedor i ment oberta.

Anna: Inquieta i amb afany per saber i conèixer i aprendre coses noves.

Jordi: Passió i disciplina.

Foto 2n 1

Tota la informació del trio “Brull-Salvadó-Mor” a: http://www.brullsalvadomor.com/

Tota la informació i programació del cicle musical “Concerts de Tardor” 2013 a: PRESENTACIÓ CONCERTS DE TARDOR 2013.