Crònica 1r Concert de Tardor amb “Rocío Seligrat & Òscar Fernández-Pacheco DUET”

IMG_4844

[su_quote] Crònica gentilesa de Roman Galimany: gran aficionat a la música vallenc i gestor musical de l’Associació Amics de la Música de Valls i del cicle “Nits musicals de Sant Francesc” de Montblanc.[/su_quote]

Un any més l’Escola Municipal de Música d’Alcover ofereix el cicle musical anomenat Concerts de tardor’13, que s’inaugurà el passat dissabte, 9 de novembre, amb el duet de veu i piano format per Rocío Seligrat i Òscar Fernández-Pacheco (veure entrevista al grup).

La Sala Excelsior de l’Escola de Música presentava un ple total, amb una nodrida presència d’alumnes de l’Escola, fet que sempre es d’agrair vista la carència d’espectadors joves en les nostres sales de concert.

L’estil musical d’aquest duet es troba dintre de models de jazz, amb mostres de swing, bossanova i boleros. Amb arranjaments d’estil ben definit i molt particular dels dos intèrprets.

Sorprèn la facilitat en que la Rocío assoleix les diferents variacions musicals, amb uns desplaçaments de tessitura ben dificultosos i sense perdre en cap moment l’afinació. Dona la sensació que es recrea en els temes mentre els va desenvolupant.

Veiem una molt bona conjunció entre la Rocío i el pianista Òscar Fernàndez-Pacheco. Un pianista especialitzat en el jazz que te un bon domini dintre d’aquest marc. En les variacions que interpreta en cada tema es detecta una gran personalitat que coneix amb escreix el mon jazzístic.

Van començar el concert amb un tema de Cole Porter. Ens van agradar en totes les seves interpretacions, però voldríem remarcar la que van fer de Insensatez i també la de Antropology, temes interpretats al final de l’audició. Molt expressius i sensibles en la interpretació de Com el meu cor canta, i en moltes altres de les obres que van presentar.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=hVGwXVpdeC4″ width=”600″ height=”400″]

Ens van sorprendre amb la col·laboració dels professors de Saxo i Bateria, presents en el concert, i que van interpretar conjuntament tots plegats el tema Beatriz, que entusiasmà al públic.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Da5dl4pma9A” width=”600″ height=”400″]

Van entrar en el estil bolero interpretant Veinte años, amb molta delicadesa.

Un concert on vàrem apreciar un estil molt propi d’aquest duet, amb una interpretació important de temes musicals en versió jazz, amb arranjaments molt notables i que van despertar l’entusiasme dels assistents en aquest concert inaugural del Cicle de tardor’13.

Nota de l’EMMA:

Com a novetat d’enguany, el cicle Concerts de Tardor compta amb la col·laboració de destacats gestors culturals del territori que s’interessen pels grups presentats i col·laboren, de diferents maneres, en la seva promoció i projecció. En aquest concert, vam comptar amb la presència de Bàrbara Flores, regidora de cultura de l’Ajuntament de Valls; Jordi Giramé, tècnic de cultura de l’Ajuntament de Tarragona responsable de la programació del “Teatre Metropol” i el “Teatre Tarragona”; i el mateix Roman Galimany, ja presentat, que escriu la crònica del concert.

L’organització els vol agrair la seva col·laboració i bona predisposició a realitzar aquesta tasca de suport als projectes musicals singulars de la nostra terra que es presenten al cicle “Concerts de Tardor” d’Alcover.