Comencen els Concerts de Tardor: Rocío Seligrat & Òscar Fernández-Pacheco Duet

Foto 1r

En aquesta entrada coneixerem més profundament la formació musical que obre els Concerts de Tardor 2013 el proper dissabte 9 de novembre a les 20h a la Sala Excelsior de l’EMMA.

Rocío Seligrat & Óscar Fernández-Pacheco Duet, veu i piano, es defineixen com un exquisit duet format als passadissos del Taller de Músics amb un repertori eclèctic de jazz, swing, bossanova, boleros,…

ENTREVISTA

Què us ha portat a crear aquest duet? Com va sorgir? Pensàveu que arribaria fins on ha arribat?

Rocío: Vaig començar a cantar amb 9 anys al cor de l’Agnès Miralbell, el Cor Coralí, (recentment hem participat al concurs Oh Happy Day de TV3), als 14 començo a rebre classes de tècnica vocal lírica, i més endavant començo cant modern, però no és fins els 18 que conec el jazz. Entro a estudiar al Taller de Músics del carrer Requesens a estudiar cant, piano, llenguatge musical i harmonia, ja tenia clar que m’hi voli dedicar.
També he treballat amb Santi Arisa en alguns discos com ara Tot és en tot, amb poemes de Miquel Marti i Pol, musicats. Treballo gravant cançons infantil per a la editorial Barcanova, i estic fent el Grau Superior de Cant jazz al ESEM Taller de Músics.

Òscar: Vaig començar a estudiar piano amb 7 anys. Als 8 entro a estudiar al Conservatori de Tarragona. Després faig un salt cap a la música moderna i el jazz de la mà de Conrad Setó. Entro a estudiar a l’escola del Taller de Músics tot obtenint el Grau Superior de compositor/arranjador i el Grau Superior de pianista de jazz. Actualment segueixo els meus estudis de Grau al ESEM-Taller de Músics.

Ens vam conèixer amb l’Òscar entre classes, esperant professors, fent cafès de màquina…! I un dia que va faltar un professor, vam aprofitar l’aula per tocar alguns temes.

Què és el que més us agrada de tocar conjuntament?

Rocío: Un duet piano i veu és una formació que gaudeixo moltíssim, i el que més m’agrada és que es poden mostrar molts matisos vocalment, ho trobo molt sincer i es crea un clima molt acollidor entre públic i nosaltres.
També és màgica l’escolta que tenim entre nosaltres, com els detalls que neixen per part meva, a una improvisació per exemple, l’Òscar m’escolta i juga amb el que jo faig, és infinitament divertit, i la clau, en part, del concert.
Crec que oferim bona música, amb elegància ,sinceritat i sensibilitat al màxim nivell.

Òscar: El que em resta a dir és que em trobo molt a gust tocant amb la Rocío. Em dóna seguretat, ella és molt músic i té un tempo excel·lent, se la juga molt, tant en la interpretació de les melodies com en cada improvisació, mantenint-me alerta i a la vegada donant-me llibertat per a acompanyar-la, gaudint cada concert com si fos el primer.

Què voleu transmetre amb les peces que interpreteu o interpretareu?

Volem ensenyar la nostra manera de veure els estàndards de jazz i fer gaudir tothom com nosaltres ho fem.

[su_youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=dMqz2qeRKQw&feature=youtu.be” width=”600″ height=”400″]

Formeu part d’alguna altre agrupació?

Rocío: Jo tinc un quartet que es diu Rocío Seligrat Quartet, toquem jazz en formació veu, guitarra, contrabaix i bateria. Tenim un toc més funk sense ser un grup de funk per a  res! Toquem temes propis, estàndards i boleros. 
Segueixo al Cor Coralí i també formo part de Bcn Gospel Messengers, un cor de Gospel.

Òscar: Toco amb el grup Trams de Valls, cançó catalana i amb Pacheco&Ordax Elèctric Quartet amb temes originals de jazz modern.

Què representa la música per vosaltres?

Una mica per a les dues bandes, la música ho és tot, la vocació, passió.. I li dediquem tot el nostre temps… Podria dir-se obsessió també! De les bones! 

Òscar, com veus enfrontar-te a un concert on una gran part del públic pugui estar format per alumnes o ex alumnes teus?

Òscar: En qualsevol concert sempre es repira una mica de tensió i nervis, vols que les coses surtin el millor possible, són un perfeccionista nat…A més a més, un concert així, on sempre veuràs moltes cares conegudes d’alumnes i famílies, la pressió és sempre un punt afegit i esperes que surti una bona actuació.

Expliqueu-nos una anècdota que hageu viscut a alguna actuació o assaig.

Anècdota… Després del nostre primer concert, un refinat concert de jazz amb un públic molt respectuós i agraït… vam anar a “desmelenar-nos” a un concert de heavy…sobretot l’Òscar!

YouTube-for-iOS-app-icon-full-size

Canal Youtube Rocío Seligrat

Canal Youtube Òscar Fernández-Pacheco.

 

Tota la informació i programació del cicle musical “Concerts de Tardor” 2013 a: PRESENTACIÓ CONCERTS DE TARDOR 2013.