Presentació cicle musical “Concerts de Tardor” 2013

Anvers

Es presenta l’edició número 23 del cicle musical “Concert de Tardor” d’Alcover. Un cicle amb una gran tradició i longevitat que durant 23 anys ininterrompudament dóna vida cultural a la tardor alcoverenca. Un projecte cultural que ha sabut sobreviure en els mals moments gràcies a la capacitat de generar complicitats i aliances amb multitud d’agents.

El cicle pretén ser una plataforma de presentació de projectes musicals gestats a la nostra terra que destaquen per la seva qualitat, originalitat i joventut dels seus implicats. La programació del cicle s’elabora amb l’objectiu d’oferir al públic un ventall d’estils i formacions molt diverses. En aquesta ocasió, podem observar diferents equilibris entre música clàssica, contemporània i moderna, diversitat de colors instrumentals, veu, duets, trios i quartets, música de nova creació i repertoris consagrats, etc. Tot interpretat per músics de gran qualitat de procedències tant properes com La Selva del Camp, Reus, Vila-seca, Tarragona,…

Revers

Descarregar el programa en PDF: PROGRAMA GENERAL CONCERTS DE TARDOR >>

Foto 1rEl primer concert, dissabte 9 de novembre, anirà a càrrec del duet de veu i piano “Rocío Seligrat & Óscar Fernández-Pacheco Duet”. Aquest duet, format entre els passadissos del Taller de Músics, va trobar de seguida que es van conèixer, una forma natural de comunicar-se musicalment i preparar un repertori eclèctic i alhora exquisit. En ell podem trobar estàndards de jazz amb molt de swing, bossanova i boleros. Tots els seus arranjaments deixen entreveure la seva manera d’entendre la música de la manera més original. Un altre valor afegit és que el pianista Òscar Fernández-Pacheco és professor a l’EMMA i ben conegut per molts alcoverencs.

Foto 2n 1

El segon concert, dissabte 16 de novembre, anirà a càrrec del trio de música contemporània amb tocs de flamenc “Brull-Salvadó-Mor”. El trio format per la saxofonista Núria Brull, el percussionista Jordi Salvadó i la pianista Anna Mor, té com a objectiu difondre la música contemporània catalana i espanyola.  El trio, que treballa amb autors catalans de l’actualitat, està immers en la recerca de repertori de música contemporània on el flamenc en sigui part destacada, i també arranjant obres per acostar-les cap a aquesta fusió.

Foto 3r

El tercer concert, dissabte 23 de novembre, anirà a càrrec del “Orgàsmic Trio”. Amb Llorenç Barceló a l’orgue Hammond, Gerard Masip a la bateria i Jordi Mestre a la guitarra, Orgàsmic trio és una banda que neix al Taller de Músics amb la voluntat de rememorar les formacions d’organ trio, molt populars durant els anys 50 i 60 de la ma d’organistes com Jimmy Smith. La banda ofereix un repertori basat amb estàndards de jazz però sempre buscant l’essència del blues i del soul.

Foto 4tEl quart concert, diumenge 1 de desembre, anirà a càrrec del “Quartet Versus”. Jove quartet de corda d’altíssim nivell format a Catalunya i a l’estranger, amb importants guardons internacionals, que actua de forma regular tant a l’estat espanyol com a Alemanya i Suïssa. A més ha realitzat gravacions per a TV3 i Catalunya Radio. És un plaer poder comptar amb aquesta formació que, entre els seus músics, hi ha el Josep-Oriol Miró al violoncel, excel·lent músic nascut a la Selva del Camp i format inicialment al Conservatori de Vila-seca.

Per finalitzar el cicle, el diumenge 15 de desembre, tindrà lloc el tradicional Concert benèfic de la Marató de TV3, on hi actuaran diverses formacions de l’EMMA (corals, conjunts de cambra, guitarres, combos d’alumnes, combo de professors, banda,…) i hi hauran, com cada any, col·laboracions diverses com la del CAP d’Alcover, el rapsode Martí Yebras, l’Associació “ArtSalud”, etc. Tot amb l’objectiu de fer una agradable mostra artística per recaptar fons per la Fundació La Marató de TV3 que aquest any estarà dedicada a les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer o el Parkinson.

Fruit de l’aliança amb l’Escola d’Adults d’Alcover, un any més, el cicle “Concerts de Tardor” oferirà xerrades divulgatives i de sensibilització musical als estudiants de cultura general de l’escola d’adults. Aquestes xerrades estaran protagonitzades pels mateixos músics que actuen al cicle i pretenen acostar el món de la música i dels músics a tots els interessats.

Escola-Adults