Mostra de Joves Intèrprets als Concerts de Tardor d’Alcover

IMG_1955El passat dissabte tingué lloc a l’Escola Municipal de Música d’Alcover (EMMA), la inauguració de la 22ª edició dels “Concerts de Tardor”. Un cicle amb una gran tradició i longevitat que durant 22 anys ininterrompudament dóna vida cultural a la tardor alcoverenca. Un projecte cultural que ha sabut sobreviure en els mals moments gràcies a la capacitat de generar complicitats i aliances amb multitud d’agents.

El concert s’inicià amb una presentació audiovisual de la programació de l’edició d’enguany. David Ferré, director de l’EMMA i programador del cicle, emfatitzà els valors que justifiquen un projecte com aquest, com són: la música en viu de qualitat en petit format, els músics de la terra (Alcover, Valls, Reus, Tarragona, Vila-seca,…), les joves promeses (estudiants) i la varietat d’estils i gèneres (jazz, clàssica, cor, fusions,…)

Com a novetat d’enguany, els “Concerts de Tardor” han ampliat el seu abast i fruit d’una aliança amb l’Escola d’Adults d’Alcover, n’ha sorgit un programa de sensibilització cultural i una coral intercultural que s’estrenarà a l’últim concert del cicle.

IMG_1945

Cèlia Margalef, Erney Acosta, Judith Barchín (alcoverenca) i Júlia Fortuny van ser els 4 pianistes que van actuar en aquest primer concert. Aquests intèrprets són alumnes brillants del departament de piano del conservatori de Vila-seca que complementen la seva formació a les aules amb diferents concerts en diferents poblacions a fi de consolidar i reforçar els seus repertoris que després presenten a exàmens i concursos.

L’acollida de públic va ser esplèndida, una sala Excelsior plena va poder gaudir d’un programa pianístic representatiu de totes les èpoques de la història de la música i d’una interpretació de molta qualitat.

David Ferré: “la sort de poder tenir un piano de cua d’altes prestacions, dona la possibilitat a l’EMMA d’organitzar aquest tipus de concerts on els intèrprets porten repertoris d’alta qualitat i virtuosisme. L’acord lligat amb el departament de piano del Conservatori de Vila-seca, possibilitarà a Alcover de gaudir de joves intèrprets periòdicament alhora que col·laborem amb la formació i rodatge dels estudiants…”

Feu un comentari