Participació de la coral d’adults de l’EMMA d’Alcover a la missa de tv2

DSCF2926El passat diumenge dia 11 de març, la coral d’adults de l’Escola Municipal de Música d’Alcover (EMMA), es va desplaçar fins a Sant Cugat del Vallès, fins al Centre de Producció de Programes que TVE Catalunya té en aquella població, per tal de participar en el programa “La Missa”, que s’emet en directe tots els diumenges pel segon canal de TVE a dos quarts d’onze del matí. Aquesta formació coral, integrada per 30 cantaires, majoritàriament dones, i dirigida per en Josep Maria Gomis, va ser convidada ja fa mesos a assistir a aquest programa, en el què cada diumenge hi participa una coral diferent. Així doncs, els membres de la formació, el seu director i un petit grup d’acompanyants sortien de bon matí d’Alcover, iniciant uns minuts abans de les set del matí el que seria el primer acte d’una funció perfectament programada, quasi minut a minut, i amb una durada de exactament sis hores, per a viure en directe totes les complexitats organitzatives que l’emissió d’un programa en directe comporta. La tranquil·litat i la somnolència dels primers moments del dia, poc a poc van anar desapareixent a mesura que s’acostava el moment de l’inici del programa.

La Missa es va transmetre des de la capella del Monestir de Sant Domènec de les Monges Dominiques, que està ubicat a pocs metres dels estudis del centre de producció de TVE a Sant Cugat del Vallès, just a l’altra costat d’autovia. Aquest convent és relativament nou, ja que només té 35 anys. La primera retransmissió del programa “La Missa” que es va fer des d’aquest entorn tant acollidor es va produir el juny del 2008, encara que, en un principi, només s’hi tornava de forma ocasional. No va ser fins a l’estiu de l’any 2010 que ja s’hi va començar a fer de forma habitual. El programa, és el més antic de la televisió en català, amb quasi 30 anys de vida, i el seu director i celebrant habitual, Mn. Manuel Valls i Serra, ja fa vint anys que la presideix.

DSCF2933La coral d’adults de l’EMMA és una formació relativament jove, donat que es va formar ara fa uns tres anys, vinculada a l’escola de música municipal, gràcies a l’esforç, entre d’altres, del seu actual director, amb una llarga experiència personal i professional relacionada amb el món del cant coral. La constància i interès dels seus components, ha permès que aquell primer projecte donés els seus fruits, oferint concerts en diversos actes municipals i organitzant un concert a l’Església de Santa Maria del Mar de Barcelona el passat mes de juny. El proper dia 23 de març, conjuntament amb l’EMMA, oferiran un petit concert a la llar d’avis La Mimosa. També s’està organitzant el segon concert a l’Església de Santa Maria del Mar.

Els potents focus que il·luminaren aquell plató tan especial finalment anunciaven la finalització d’aquella connexió en directe. Els nervis ja eren part del passat, i la programació quasi al segon de cada moviment donava pas una llibertat relaxada, i la satisfacció de la feina ben feta va omplir l’ambient d’un optimisme renovat, que va fer el camí de tornada cap a casa molt més curt i ple d’anècdotes que no feien sinó acabar de guarnir un matí inoblidable. Moltes felicitats a tots els membres de la coral d’adults de l’EMMA d’Alcover!

Feu un comentari