Valoració Festa de les Caramelles 2019

La 3a edició de la Festa de les Caramelles, organitzada per l’Associació EMMA Cultura, es va celebrar el Diumenge de Pasqua 21 d’abril. En aquesta edició, es va obrir la participació a tots els grups de música tradicional i popular de la vila fent més ric l’acompanyament musical de la cercavila: els grups de grallers del poble es van sumar a la iniciativa. També, es va obrir la participació, a més a més de les cases, a les entitats locals que ho desitgessin amb una resposta favorable.

La novetat en el repertori de cançons va ser la incorporació de les dues cançons noves, una d’elles “Aquesta vila” adaptada per l’alcoverenca Èlia Blasco, parla de la llegenda de l’escut d’Alcover.

El disseny del mocador de la festa va anar a càrrec d’Elvira Fernández Miranda, guanyador a del concurs de dibuix del mocador que es va organitzar a l’escola pública Mare de Déu del Remei.

La jornada es va iniciar amb la convocatòria amb coca amb xocolata a l’EMMA. Des d’allí es va donar el tret de sortida al seguici amb una cinquantena de caramellaires que va recórrer més d’una vintena de cases i entitats. Dues hores i mitja després s’arribava al Cercle d’Amics, on va tenir lloc el sopar popular de caramelles amb prop de cent convidats. Va tancar la festa la cantada d’havaneres a càrrec del grup “Penjats de l’ham” i el tradicional rom cremat a la mitja part del concert.

Aquest any, la Festa de les Caramelles ha fet un esforç d’obertura i de sensibilització de públics amb l’objectiu de donar a conèixer la festa a la població. Cal destacar, la representació de caramelles teatralitzades amb el grup de teatre Premium Actors el divendres 13 d’abril a les 17h a la Biblioteca Municipal i a l’escola pública Mare de Déu del Remei el 12 d’abril a les 15:30h on hi van participar tots els nens i nenes de primària; per acabar la programació d’actes el proper divendres 26 d’abril a les 16h tindrà lloc una cantada de caramelles al Centre de Dia d’Alcover.

Des de l’organització es vol agrair enormement la implicació de tots els caramellaires, cantaires i músics; així com la important col·laboració de totes les cases i entitats. Entre tots i totes hem fet possible la Festa de les Caramelles 2019!

> (opens in a new tab)”>Enllaç fotos Carameles 2019 >>