Es presenta la Festa de les Caramelles 2019

Arran de l’èxit de la recuperació de les Caramelles fa dos anys, l’Associació EMMA Cultura ja està perfilant la Festa de les Caramelles 2019 que se celebrarà el Diumenge de Pasqua 21 d’abril. En aquesta tercera edició s’han volgut mantenir els valors característics de la festa, l’element festiu, el tradicional i l’ intergeneracional, i ampliar la festa convidant-hi nous actors i col·laboradors.

Una de les novetats d’enguany és el punt de sortida que serà davant del pavelló municipal.

Igual que l’any passat, les entitats locals podran inscriure’s igual que les cases particulars per demanar que les caramelles passin pel seu local. D’aquesta manera, aquestes cançons tant nostrades seran escoltades per les entitats que ho desitgin i vulguin col·laborar amb la festa.

Tots els cantaires que vulguin participar a les caramelles, gaudiran de 3 assajos oberts durant els mesos de març i abril per preparar totes les cançons que enguany es renoven parcialment: s’incorporen dues caramelles noves i se’n recupera una de la primera edició.

L’acompanyament instrumental de les caramelles també s’obre a tots els grups de música tradicional i popular del poble: concretament, a més del grup tradicional “Toca’m el Xotis”, s’hi sumaran els grups de grallers i sac de gemecs del poble fent més diversa i rica la música de les caramelles.

Amb l’objectiu de donar a conèixer les caramelles a tots els públics i a totes les edats, s’organitzaran cantades de caramelles per a diversos col·lectius com l’escola pública Mare de Déu del Remei, la Biblioteca Municipal i el Centre de Dia.

El programa d’actes de la Festa de les Caramelles, inclou com a novetat un berenar de coca amb xocolata per a tots els caramellaires a la Plaça d’entitats abans de la cantada de caramelles pels carrers del poble, el sopar popular de caramelles com cada any al Cercle d’Amics i un concert d’havaneres amb el grup “Penjats de l’ham” per després de sopar amb entrada lliure. Durant el concert es farà rom cremat per a tots els assistents.

Tots els cantaires, músics, cases i entitats que vulguin participar a la Festa de les Caramelles 2019 han de saber que les inscripcions estaran obertes fins el 5 d’abril i es poden fer presencialment a Ca Cosme i a l’EMMA, i online al web www.emmalcover.cat. Els assajos oberts de cantaires seran el 29 de març, el 4 i el 12 d’abril a les 20h a l’EMMA.

Des de l’organització es vol agrair a totes les entitats locals que donen suport i fan possible aquesta festa: Cercle d’Amics, Escola Pública Mare de Déu del Remei, Centre de dia, Biblioteca Municipal, Premium Actors, Cor Parroquial, Coral “Estela”, Coral d’adults de l’EMMA, Cor de gospel “Singtons”, Les Veus d’Alcover, orquestrina tradicional “Toca’m el Xotis”, grallers dels Xiquets d’Alcover, grallers colla gegantera d’Alcover,  Xoriguers, Ca Cosme, Ajuntament d’Alcover.

Programa d’actes de la “Festa de les Caramelles 2019”:

Enllaç a informacions d’interès i inscripcions:

Galeria fotogràfica última edició: