Ja tenim aquí la Castanyada d’Alcover!

L’Associació EMMA Cultura, en la seva labor de recuperar i actualitzar tradicions, i després de l’èxit de la recuperació de la festa de les Caramelles, presenta la 2a edició de la festa de la Castanyada a Alcover. La festa se celebrarà el 31 d’octubre, el dia de la Castanyada, i es farà en el marc incomparable de l’Església Vella d’Alcover.

Amb l’objectiu de revitalitzar aquesta festa tant nostrada i que en els darrers temps està sofrint els efectes de la globalització perdent la seva preeminència a favor del Halloween, hem volgut donar la volta a la truita i refermar els valors de la Castanyada, tots ells de caràcter tradicional i popular.

Per tant, en aquesta festa no hi faltaran les castanyes, els moniatos, els panellets i el moscatell, elements gastronòmics típics d’aquesta festa, molt ben acompanyats per diverses actuacions musicals i teatrals de diferents grups alcoverencs que aniran confegint el programa d’actes. També s’organitzarà el “II Concurs de Panellets”, un concurs que pretén fomentar l’elaboració de panellets a casa, com marca la tradició.

Imatges de la Castanyada 2017:

Cronològicament, la festa s’iniciarà a les 19h amb una cercavila castanyera, a càrrec de la Xaranga de l’EMMA, que animarà els punts de venda de castanyes dels alumnes de 4t d’ESO. A continuació, a les 20h, el taller de danses tradicionals per a totes les edats a càrrec del grup Faktoria Folk. Tot seguit, el sopar castanyer amb amenització teatral de Premium Actors i del grup musical Bassax. Després de sopar, a les 22h, serà el torn del ball folk del panellet amb el grup Faktoria Folk i el concurs de panellets. Després del ball, pels que no en tinguin prou, seguirà la festa amb música, servei de barra i bon ambient.

Aquesta festa no seria possible sense la participació i col·laboració de moltes institucions, entitats i comerços del poble. Els col·laboradors de la festa de la Castanyada d’enguany són: Kebab la Penya, Xaranga de l’EMMA, Premium Actors, Institut “Fonts del Glorieta”, Casal Popular “La Bretxa”, Llibreria Jordi, La Casa de la Mel, Agrobotiga Cooperativa d’Alcover.

INFORMACIÓ PRÀCTICA:

SOPAR CASTANYER: venda de tiquets pel sopar a Ca Cosme i al Kebab la Penya del dia 22 al 29 d’octubre. PLACES LIMITADES.

BASES 2N CONCURS DE PANELLETS >>

(clicar per descarregar bases concurs de panellets)

CARTELL CASTANYADA 2018: