Alcover es prepara per la Castanyada 2018

L’Associació EMMA Cultura, en la seva labor de recuperar i actualitzar tradicions, i després de l’èxit de la recuperació de la festa de les Caramelles, presenta la 2a edició de la festa de la Castanyada a Alcover. La festa se celebrarà el 31 d’octubre, el dia de la Castanyada, i es farà en el marc incomparable de l’Església Vella d’Alcover.

Amb l’objectiu de revitalitzar aquesta festa tant nostrada i que en els darrers temps està sofrint els efectes de la globalització perdent la seva preeminència a favor del Halloween, hem volgut donar la volta a la truita i refermar els valors de la Castanyada, tots ells de caràcter tradicional i popular.

Per tant, en aquesta festa no hi faltaran les castanyes, els moniatos, els panellets i el moscatell, elements gastronòmics típics d’aquesta festa, molt ben acompanyats per diverses actuacions musicals i teatrals de diferents grups alcoverencs que aniran confegint el programa d’actes. També s’organitzarà el “II Concurs de Panellets”, un concurs que pretén fomentar l’elaboració de panellets a casa, com marca la tradició.

El programa de la festa, que es publicarà en breu, inclourà un taller de danses tradicionals, el sopar castanyer i el ball folk del panellet entre d’altres actes. Els tiquets pel sopar es podran adquirir a Ca Cosme i al Kebab la Penya del dia 22 al 29 d’octubre. La resta d’actes seran d’entrada lliure per a tothom.