La xaranga i el conjunt de guitarres a “Pinzellades Musicals”

foto1El passat dissabte 27 de febrer a la tarda a l’Auditori de la Diputació de Tarragona, el conjunt de guitarres i la xaranga de l’EMMA van participar en el cicle musical “Pinzellades Musicals”,organitzat des de l’Escola Municipal de Música de Tarragona amb la col·laboració de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona, que pretén treure la música de l’aula i donar la oportunitat als estudiants de música més joves de les nostres escoles de poder exhibir la seva música en un context obert al públic i de concert.

image3El conjunt de guitarres de l’Escola Municipal de Música d’Alcover actualment està format per set alumnes d’edats compreses entre els 9 i els 12 anys. Es va formar al curs 2006-2007 havent passat per diferents formats. Aquesta formació permet treballar diversos aspectes musicals que la classe d’instrument no ho permet com la afinació en grup, el respecte tant musical com personal a un company, a tenir una consideració respecte a la pulsació, l’atenció cap al director/a,… El repertori que es treballa pot anar des de obres clàssiques fins a cançons pop, passant per tota una diversitat d’estils. Els dirigeix el professor de l’EMMA Jordi Adserà. En aquesta ocasió, van interpretar Yesterday de The Beatles, Hëy Brother d’Avicci i bandes sonores com Barri Sèsam i Indiana Jones.

IMG-20160227-WA0003La Xaranga de l’EMMA és un projecte artístic i social de l’Escola Municipal de Música d’Alcover que aglutina una trentena d’alumnes i exalumnes de vent i percussió de l’escola. El seu repertori inclou des de repertoris típics de xaranga, cançons d’actualitat i músiques de dibuixos animats. Darrerament han actuat a la Fira de Bandolers d’Alcover, a Port Aventura a la Festa dels Petits Valents organitzada per l’hospital Sant Joan de Déu i al concert benèfic per la Marató de TV3 al Convent de les Arts d’Alcover. Els dirigeix el professor de l’EMMA Albert Ferré. En aquesta ocasió interpretaren Festa Major i Passi-ho bé de la Trinca; Músic de carrer de Txarango,  i bandes sonores de dibuixos animats com Verano Azul, Els Picapedra, Doraemon i Doctor Slump.

Descarrega el Programa de mà >>

L’EMMA va valorar molt positivament l’experiència, per una banda, la possibilitat d’actuar en un auditori de referència en el territori i per l’altra, la possibilitat d’intercanviar experiències i de visualitzar el treball de les agrupacions entre les escoles participants.