El combo “Golden Group” de l’EMMA al Moviment Combo de Tarragona

IMG_6233 - còpiaLa 4a edició d’aquest projecte de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM) a demarcació de Tarragona, “Moviment Combo 2015″, la trobada de combos de les escoles municipals de música de la demarcació de Tarragona, es va realitzar el passat dijous 27 de junya les 19h a l’espai jove “La Palmera” de Tarragona.

En aquesta edició hi participaren combos de les Escoles Municipals de Música d’ALCOVER, EL MORELL, LA SELVA DEL CAMP, TARRAGONA i VANDELLÒS I HOSPITALET DE L’INFANT.

COMBO flayer_2015 TGN-01Per als participants, la tarda va començar a les 16h. Durant dues hores i mitja, els membres dels combos van tenir la oportunitat de familiaritzar-se amb l’escenari, fer les proves de so i practicar una miqueta els temes que interpretarien més endavant. Abans de l’obertura al públic, es va servir coca i xocolata per a tots els participants. El concert va començar a les 19h amb un gran ambient de públic. Els combos van actuar davant dels seus familiars i amics.

IMG_6175 - còpiaEl “Golden Group” de l’EMMA està format per Judit Banús (piano i veu), Berta Run (flauta), Grau Gironès (saxo i veu), Jordi Ribellas (clarinet) i Gerard Farràs (bateria). Tots ells són estudiants adolescents de música moderna a l’escola i porten un parell de cursos treballant repertori de música actual a l’assignatura de combo amb el professor Jordi Adserà.

IMG_6188 - còpiaL’esdeveniment va reunir a més de 50 estudiants de música moderna de les escoles participants, així com, un bon nombre de professors que van aprofitar la trobada per compartir experiències i pensaments sobre la situació de la música moderna a les escoles i sobre la delicada situació de les escoles municipals de música en general.

El públic es van endur un bon record de la trobada de combos un any més. L’organització va celebrar que, any rera any, hi hagi més escoles de música que ofertin música moderna i actual als seus plans formatius i també que, gràcies a iniciatives com aquesta, cada cop hi hagi més espais d’actuació per als joves combos de les escoles de música de la demarcació de Tarragona. En aquest sentit, el projecte “Moviment Combo” ha crescut i ja s’organitza dues vegades l’any: al Centre d’Art “Cal Massó” de Reus i a l’espai jove “La Palmera” de Tarragona.

El “Moviment Combo” és una iniciativa de l’ACEM (Associació Catalana d’Escoles de Música) a la província de Tarragona. El projecte pretén dinamitzar el sector de la música moderna i actual a les escoles municipals de música de la demarcació de Tarragona. Els combos participants tenen la oportunitat de viure l’experiència del directe i entrar en contacte amb el món de la música actual.

Recull d’imatges de la trobada: