L’estrena de la cantata El Peix Pedra reunirà més de 1.000 persones a Alcover

Detall cartell1La cantata El Peix Pedra, projecte emblema del 10è aniversari de l’EMMA, s’estrenarà el proper dissabte a les 18:30 al pavelló municipal d’esports d’Alcover.

La idea d’aquesta cantata va sorgir tot just fa un any a la presentació del conte El Peix Pedra, editat pel Museu d’Alcover. Allí ja sorgir la idea  de crear la banda sonora d’aquest conte amb cançons que parlessin d’Alcover i que fossin interpretades pels seus músics i les seves veus. El claustre de professors i professores de l’EMMA es va posar a treballar en aquesta idea i es van composar totes les cançons, lletres i narracions que componen la cantata.

La col·laboració de l’escola pública “Mare de Déu del Remei” d’Alcover ha estat clau ja que ha permès fer arribar aquest projecte a tots els nens i nenes de primària. Després de mesos d’assajos tant a l’EMMA com a l’escola, va ser el torn de l’enregistrament del CD. L’enregistrament, en format stage, es va dur a terme durant tot un cap de setmana al Convent de les Arts d’Alcover. Després d’una setmana de mescles i masterització, el CD de la cantata El Peix Pedra era una realitat.

IMG_1658 - còpiaDurant el mes d’abril es van dur a terme dues activitats més relacionades amb la cantata. La primera va ser la realització de la flashmob del Peix Pedra amb tots els nens i nenes del col·legi. Amb més de 500 nens i nenes, es va construir un gran mosaic en forma de peix i després es va donar moviment a les aletes, la cua, l’ull i la boca tot aconseguint una sensació que el peix nedava i era ben viu. Va ser una activitat simpàtica i amb molt bona rebuda entre la mainada i que va ser enregistrada en vídeo.

Portada flashmobAquesta activitat va unir molt a tota la mainada amb el projecte i a partir d’aquí, tots els participants van passar a anomenar-se “la colla del Pedra”. La colla del Pedra i les seves famílies es van implicar fortament a partir d’aquest moment i la motivació i entusiasme de tots ells es va fer palès en nombrosos comentaris en les xarxes socials.

13La colla del Pedra es va convocar novament per la data assenyalada de Sant Jordi. La idea era fer un “tastet” d’algunes cançons de la cantata al mig de la Plaça Nova envoltats de llibres i roses. La convocatòria era oberta i voluntària. La colla del Pedra no va fallar tampoc en aquesta ocasió i més de 200 nens i nenes van aplegar-se per fer la primera mostra pública d’aquestes cançons que ara ja sí, se les havien fet tant seves que formaven part del seu imaginari col·lectiu.

9Per la gran estrena d’aquest dissabte, més de 300 músics i cantants acompanyats per un públic de més de 700 persones, ens faran gaudir, per primera vegada, de la cantata El Peix Pedra. En aquesta obra s’intercalen cançons amb narracions tot seguint el fil argumental del conte.

programa cantataEn acabar l’espectacle es posarà a la venda el CD de la cantata perquè tots els participants es puguin endur el millor record d’aquestes cançons que tant seves s’han fet. El CD conté totes les cançons i narracions de la cantata, així com versions instrumentals sense veu perquè puguin ser utilitzades com a playback. També conté les partitures, lletres i narracions en format digital perquè aquesta cantata, a part de ser escoltada, pugui ser cantada i interpretada amb qualsevol instrument.

contra + galetaDes de l’EMMA, volem agrair l’immillorable suport que hem rebut de les famílies de la colla del Pedra i animar-los a culminar aquesta gran feina a l’esperada estrena d’aquest dissabte on tots ells en seran els protagonistes.

Visca la colla del Pedra !!! 😉