Acte inaugural del 10è aniversari de l’EMMA

JJ9B0474rEl passat 14 d’octubre coincidint amb la setmana d’entre festes, Fira de Bandolers i Festa Major, l’EMMA va protagonitzar l’acte inaugural del seu 10è aniversari. En aquest acte, celebrat a l’imponent Convent de les Arts d’Alcover, hi va haver una primera part més institucional de parlaments, seguidament es va donar pas a la música i, al final, la festa d’aniversari sorpresa.

_J9B0362En primer lloc, David Ferré, director de l’EMMA, va ser l’encarregat de presentar l’acte. En el seu parlament va fer un repàs des dels orígens de l’EMMA fins a l’actualitat, va reconèixer a l’Ajuntament el seu suport i bona voluntat sobretot en moments difícils, va fer una defensa dels ensenyaments artístics en les societats avançades i finalment, va donar alguns detalls dels actes més importants que ens esperen durant el present curs escolar.

_J9B0373Tot seguit, va intervenir l’ex-regidor d’educació i cultura de l’Ajuntament d’Alcover, el Sr. Àngel Móra, que va explicar els bons i nombrosos records que conserva dels inicis de l’escola ara ja consolidada.

La segona part de l’acte, va ser presentada per Enric Ordax, cap d’estudis de l’EMMA. Les primeres agrupacions en actuar van ser els conjunts de guitarres de l’escola. Seguidament, va ser el torn de la coral juvenil dirigida per Elisabet Pérez.

_J9B0380JJ9B0397L’últim cant de la vesprada, va ser especial i emotiu: com diu la lletra és un cant que ens fa sentir “més germans, més humils i més eterns”, és el nostre estimat Himne d’Alcover que va ser interpretat per les corals juvenil i d’adults amb l’acompanyament al piano de David Ferré i al saxo d’Enric Ordax. En les últimes estrofes, el poble es va unir al cant i es va acabar l’obra cantant tot l’auditori.

JJ9B0421El comiat de l’acte va anar a càrrec de l’alcalde d’Alcover. En representació del consistori i també amb la presència dels regidors de cultura i educació, el Sr. Anton Ferré va posar en valor la funció educativa i cultural de l’EMMA dins la vila d’Alcover i es va comprometre a continuar donant suport a l’escola perquè compleixi molts anys més. Després d’aquestes paraules encoratjadores, la festa d’aniversari es va traslladar al claustre del Convent de les Arts.

JJ9B0443JJ9B0474rL’acte final sorpresa va consistir amb el descobriment d’un gran pastís d’aniversari per l’EMMA, una cantada del “Moltes felicitats…”, alliberament de globus al cel i pluja de pètals de rosa. El nombrós públic assistent i els mateixos participants van acabar de passar la vetllada a la fresca, degustant el pastís d’aniversari i fent un brindis per l’EMMA.

IMG_5172 JJ9B0501