Els conjunts de guitarres i la banda de l’EMMA a “Pinzellades Musicals”

IMG_4098El passat dissabte 26 d’abril a la tarda a l’Auditori de la Diputació de Tarragona, els conjunts de guitarres MURO i BROUWER i la BANDA de l’EMMA van participar en el cicle musical “Pinzellades Musicals”,organitzat des de l’Escola Municipal de Música de Tarragona amb la col·laboració de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona, que pretén treure la música de l’aula i donar la oportunitat als estudiants de música més joves de les nostres escoles de poder exhibir la seva música en un context obert al públic i de concert.

Els conjunts de guitarres són agrupacions estables de l’escola que pretenen formar als alumnes de guitarra en la vessant de la música de conjunt en l’aspecte artístic i tècnic com l’afinació, la pulsació, l’atenció, el respecte al company, etc. El conjunt Muro, format per alumnes de 8 i 9 anys, van interpretar un repertori de cançó popular com “When the saints” i “First day of spring”, i clàssics com “La primavera” de Vivaldi. El conjunt Brouwer, format per alumnes de 10 a 17 anys, interpretaren populars com “El cant dels ocells” i “La vall del riu vermell” i arranjaments fets pel mateix director dels conjunts de guitarres Jordi Adserà, com “I gotta feeling” o el famós cànon de Pachelbel combinat amb el “Bon dia ” dels Pets.

La banda de l’EMMA, un altre de les agrupacions emblema de l’EMMA, formada per alumnes de vent de 8 a 11 anys i dirigida per Enric Ordax, va oferir un repertori de música per banda amb arranjaments de bandes sonores com “Música sin palabras”, BSO d’ Aladín i “Cachita”. La banda de l’EMMA, alhora que un projecte educatiu, és un projecte de cohesió social obert a tots els músics d’Alcover i simpatitzants que se sumen a l’agrupació en diferents concerts que es realitzen durant l’any al municipi.

Vídeo-resum de l’actuació:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=JHt_vGHvk90&list=PLxIXRAaNctv00U_p_5q6M0U7Y1Zk4bozk”]

La resta d’actuacions van anar a càrrec del conjunt de guitarres Emili Pujol i l’orquestra Lully ambdues del Conservatori de Vila-seca i dirigides respectivament per Salvador Parra i Carmen Gómez.

L’EMMA va valorar molt positivament l’experiència, per una banda, la possibilitat d’actuar en un auditori de referència en el territori i per l’altra, la possibilitat d’intercanviar experiències i de visualitzar el treball de les agrupacions entre les escoles participants

IMG_4082