L’EMMA participarà al “Soundpainting Festival”

L’ACEM és l’Associació Catalana d’Escoles de Música i Dansa que engloba la majoria d’escoles de música de Catalunya. Dins la seva divisió territorial, la zona 5 correspon a la demarcació de Tarragona. Aquesta zona, formada per una vintena d’escoles del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, té la missió d’aglutinar i fomentar les relacions entre les escoles associades, avançar en la millora pedagògica dels ensenyaments musicals i ser un espai de debat de l’actualitat del sector.

Combos1L’any passat, fruit d’aquest treball en va sorgir un projecte de dinamització de la música moderna a les escoles de música anomenat “Moviment Combo”. Aquest esdeveniment es va dur a terme a l’espai jove “La Palmera” de Tarragona i va permetre a diversos combos de diferents escoles, viure l’apassionant experiència del directe.

En el terreny de la millora pedagògica, l’associació ha establert marcs de col·laboració amb la Diputació de Tarragona per promoure cursos de formació per al personal docent de les escoles de música. L’any passat es van realitzar dues edicions de pedagogia de grup a la classe d’instrument i recentment, s’acaba de proposar un curs de direcció i organització d’escoles de música.

Logo netAra es presenta la nova proposta, el “Soundpainting Festival”, que és una trobada de més de 100 músics de diferents escoles de música de la demarcació per treballar i difondre aquest nou llenguatge de composició en viu i d’improvisació guiada que és el Soundpainting. Es buscava un tipus d’activitat pedagògica que hi poguessin participar les agrupacions instrumentals de les escoles però que no fos una típica trobada d’orquestres. També que potenciés la innovació, la creativitat, la improvisació, i també la vessant més lúdica i social de la música. En aquest sentit, el soundpainting compleix amb aquestes característiques i permet gran flexibilitat en quan a nombre d’instruments, tipus d’instruments, nivell tècnic dels instrumentistes,… tothom hi té cabuda.

Soundpainting1Aquest projecte es va iniciar amb un curset de formació destinat als directors d’agrupacions de les diferents escoles participants. D’aquesta forma es pretenia formar als directors i directores perquè poguessin transmetre les primeres nocions de soundpainting a les seves respectives formacions. El curset es va realitzar a l’Escola Municipal de Música d’Alcover el dia 12 de gener amb una alta participació.

cartellEl fruit d’aquest projecte, el “Soundpainting Festival” pròpiament, tindrà lloc el dissabte 13 d’abril a Vila-seca. El conservatori professional de música de Vila-seca acollirà la jornada de treball i d’assajos que començarà a les 10 del matí. A partir de les 7 de la tarda, a l’Auditori “Josep Carreras” de Vila-seca, es farà el concert públic final que inclourà la presentació en terres tarragonines de la primera orquestra professional de soundpainting de Catalunya, la “Wholeproup-play”, qui també conduirà els assajos del matí; i finalment, el fruit de tota la jornada de treball, el concert de la trobada de soundpainting a càrrec dels alumnes participants.

Descarregar el cartell en pdf: CARTELL SOUNDPAINTING FESTIVAL

El “Soundpainting Festival” organitzat per l’ACEM zona 5, compta amb l’estreta col·laboració del Patronat Municipal de Música de Vila-seca i de l’Orquestra de Soundpainting de Catalunya “Wholegroup-play”.

Feu un comentari