Juguem Cantant 2018 a Torredembarra

El passat diumenge dia 13 de Maig de 2018 es va celebrar a Torredembarra la 45ena edició del JUGUEM CANTANT ( trobada que se celebra anualment  en què hi participen les corals infantils de les diferents demarcacions del territori català inscrites al SCIC – secretariat de corals infantils de Catalunya- ). Aquest any la Cantata que es va escollir per ser cantada per totes les corals porta per títol “AVENTURES SENSE SORTIR DE CASA”.

Els alumnes de l’EMMA ( des dels 4 fins als 9 anys )  vam participar de tota la jornada musical i lúdica que es va desenvolupar a Torredembarra on, gràcies a la Coral Xaloc ( gran amfitriona ) els nens i nenes van gaudir d’un dia ple d’activitats , assajos i, finalment, del Concert final de la CANTATA.

L’arribada dels nens i nenes va ser ben d’hora, a les 10h del matí al Casal de Torredembarra. Allí els pares es van acomiadar dels seus fills i van iniciar una visita guiada, gentilesa de l’organització. Un cop vam haver esmorzat tots, es va començar el primer assaig general amb tots els nens i nenes de les diferents corals aplegats allí. Van ser dues hores intenses però molt productives per veure com cantàvem a l’escenari i on ens col·locàvem!

Seguidament, vam anar al Patronat Antoni Roig a dinar ( carmanyola i entrepà ). Val a dir que la Coral Xaloc va organitzar uns jocs per després de dinar molt entretinguts; els nens i nenes de l’EMMA ens ho vam passar d’allò més bé!

A les tres tocades vam tornar al Casal per fer un segon assaig general, ja amb tots els elements que hi haurien a l’escenari en el moment del concert: vam conèixer les titelles de la història de la cantata ( la Laia, l’àvia, l’avi….) i vam començar a cantar conjuntament amb el titellaire que narrava la història. Ens va agradar molt compartir escenari amb aquelles titelles tant boniques!

Moments abans de començar el concert, ai quins nervis! i quin cansament! l’escenari ja apunt i tothom concentrat…es va obrir la porta perquè entressin els pares i mares de totes els cantaires i llavors…els nens van esclatar a riure contents de veure els seus familiars entre el públic…i tot de flashos i llumetes s’encenien i apagaven ! quina emoció ! l’espectacle era apunt de començar!

El Concert va ser un èxit ! musicalment, artísticament i d’organització. Tot va rutllar a la perfecció i , al final, hi va haver un moment dalt de l’escenari d’agraïment als directors de les corals, directora convidada del SCIC, pianista i membres de l’escola de música de Torredembarra , pares i mares, etc..

Una gran experiència, sens dubte, per poder repetir gaudint de la música, promovent les relacions entre els nens i nenes d’arreu de Catalunya i aprenent moltes cançons noves i xules!