Fotos i valoració Festa de les Caramelles 2018

La Festa de les Caramelles 2018, organitzada per l’Associació EMMA Cultura, es va celebrar el Diumenge de Pasqua 1 d’abril. En aquesta edició, es va obrir la participació a tots els grups de música tradicional i popular de la vila fent més ric l’acompanyament musical de la cercavila: els grups de grallers del poble es van sumar a la iniciativa. També, es va obrir la participació, a més a més de les cases, a les entitats locals que ho desitgessin amb una resposta favorable.

La novetat en el repertori de cançons va ser la incorporació de les dues parts de l’Himne d’Alcover (la marxa i la sardana) que aquest any es compleixen 51 anys de la seva estrena. En el llibret que s’ha editat de la festa, hi ha una interessant ressenya sobre la història de l’himne oficial de la vila. La ressenya completa es publicarà en el proper butlletí del Centre d’Estudis Alcoverencs.

La jornada es va iniciar amb la convocatòria amb coca amb xocolata a l’església vella com ja és habitual. Des d’allí es va donar el tret de sortida al seguici amb una vuitantena de caramellaires que va recórrer més d’una vintena de cases i entitats. Dues hores i mitja després s’arribava al Cercle d’Amics, on va tenir lloc el sopar popular de caramelles amb prop de cent convidats. Va tancar la festa el concert presentació del grup “La Tieta Clara” a la sala del teatre del Cercle d’Amics amb una molt bona afluència de públic i molt bona crítica. Durant la mitja part del concert, es va celebrar el bingo de la mona.

Aquest any, la Festa de les Caramelles ha fet un esforç d’obertura i de sensibilització de públics amb l’objectiu de donar a conèixer la festa a la població. Cal destacar, la representació de caramelles teatralitzades amb el grup de teatre Premium Actors que es va fer a l’escola pública Mare de Déu del Remei on hi van participar tots els nens i nenes de primària el dia 23 de març; el proper divendres 6 d’abril a les 16h tindrà lloc una cantada de caramelles al Centre de Dia d’Alcover i per acabar la programació d’actes complementaris, el divendres 13 d’abril a les 17h a la Biblioteca Municipal, tindrà lloc la última representació de les caramelles teatralitzades en petit format, també amb la col·laboració de Premium Actors.

Des de l’organització es vol agrair enormement la implicació de tots els caramellaires, cantaires i músics; així com la important col·laboració de totes les cases i entitats. Entre tots i totes hem fet possible la Festa de les Caramelles 2018!