Es presenta la Festa de les Caramelles 2018

Arran de l’èxit de la recuperació de les Caramelles l’any passat, l’Associació EMMA Cultura ja està perfilant la Festa de les Caramelles 2018 que se celebrarà el Diumenge de Pasqua 1 d’abril. En aquesta segona edició s’han volgut mantenir els elements clau de la primera edició, l’element festiu, el tradicional i l’ intergeneracional, i ampliar la festa convidant-hi nous actors i col·laboradors.

Una de les novetats serà que les entitats locals podran inscriure’s igual que les cases particulars per demanar que les caramelles passin pel seu local. D’aquesta manera, aquestes cançons tant nostrades seran escoltades per les entitats que ho desitgin i vulguin col·laborar amb la festa.

Tots els cantaires que vulguin participar a les caramelles, gaudiran de 3 assajos oberts durant el mes de març per preparar totes les cançons que enguany es renoven parcialment: la incorporació de les dues parts de l’Himne d’Alcover (la marxa i la sardana) al repertori en són la principal novetat.

L’acompanyament instrumental de les caramelles també s’obre a tots els grups de música tradicional i popular del poble: concretament, a més del grup tradicional “Toca’m el Xotis” i la Xaranga de l’EMMA, s’hi sumaran els grups de grallers del poble fent més diversa i rica la música de les caramelles.

Amb l’objectiu de donar a conèixer les caramelles a tots els públics i a totes les edats, s’organitzaran cantades de caramelles per a diversos col·lectius com l’escola pública Mare de Déu del Remei, la Biblioteca Municipal i el Centre de Dia, nous col·laboradors de la festa.

El programa d’actes de la Festa de les Caramelles, que es publicarà en breu, inclourà com a novetat un berenar previ a la cantada de caramelles pels carrers del poble, el ja tradicional sopar popular de caramelles al Cercle d’Amics i un concert de cançó catalana per després de sopar amb entrada lliure.

Tots els cantaires, músics, cases i entitats que vulguin participar a la Festa de les Caramelles 2018 han de saber que les inscripcions s’obren el dia 1 de març i es poden fer presencialment a Ca Cosme i a l’EMMA, i online al web www.emmalcover.cat. Els assajos oberts de cantaires seran el 2, 15 i 23 de març a les 20h a l’EMMA.

[su_divider top=”no” size=”6″]

Per inscriure’s seguiu aquest enllaç:

[su_button url=”https://emmalcover.cat/festa-caramelles-2018/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0b28c3″ size=”15″ wide=”yes” center=”yes”]INSCRIPCIONS CANTAIRES, MÚSICS, CASES I ENTITATS [/su_button]

[su_divider top=”no” size=”6″]

Algunes imatges de la primera edició: