Multitudinària i emotiva estrena de ‘La banda sonora de la teva infància’

IMG_6721El passat dissabte 14 de maig al Convent de les Arts, l’EMMA va estrenar amb èxit el seu projecte anual ‘La banda sonora de la teva infància’. El nombrós públic, més de 450 persones, que va omplir les dues sessions de les 17h i les 19h, va poder gaudir d’un original i fresc espectacle protagonitzat per nens i nenes on es van reviure records d’infància a partir de les músiques de dibuixos animats de totes les èpoques que han marcat moltes generacions.

[su_quote]450 persones, públic familiar, van poder gaudir de l’original espectacle[/su_quote]

IMG_6543Abans de l’inici de l’espectacle, a l’entrada del Convent de les Arts, diferents personatges sortits dels dibuixos animats com Son Goku, Shin Chan i la Lisa Simpson van donar la benvinguda als assistents. Petits i no tant petits van poder gaudir d’aquests personatges i fotografiar-se amb els seus ídols d’infància al photocall. La companyia de teatre local ‘La Resclosa’, ja a dins al claustre del convent, va protagonitzar una escena a l’aire lliure on va presentar els diferents personatges que després guiarien tot l’espectacle. L’acció teatral va estar conduïda per una família ocupa que suposadament residia al Convent i que boicotejava tots els espectacles que s’hi feien, un presentador frustrat i un productor atabalat.

IMG_6782Un cop dins a l’auditori començà l’espectacle. El presentador va donar entrada als 60 cantants de 5è i 6è de l’escola “Mare de Déu del Remei” i als 60 músics de l’EMMA entre pianos, violins, guitarres, saxofons, flautes, clarinets, percussió, etc. que ompliren l’escenari del Convent de les Arts. L’escena es va complementar amb una gran pantalla on s’hi van projectar les imatges de les sèries de dibuixos animats que s’interpretaven en cada moment. El vídeo va complementar en tot moment la música i l’acció teatral.

IMG_6559[su_quote]Els artistes: 60 músics de l’EMMA i 60 cantants de l’escola “Mare de Déu del Remei”[/su_quote]

Es van poder escoltar un total de 18 cançons de dibuixos animats: Els Picapedra, Verano Azul, Barrio Sésamo, Indiana Jones, Les Tortugues Ninja, Inspector Gadget, Shin Chan, Dr Slump, Caçafantasmes, Batman, Els Simpson, La Pantera Rosa, 10+2, Els Barrufets, Els Bobobobs, Bola de Drac Z i Doraemon. Aquestes van ser interpretades per les diferents agrupacions instrumentals de l’EMMA com la xaranga, el conjunt de guitarres, els conjunts de pianos i els combos, acompanyats pels professors i professores de l’EMMA que també van fer els arranjaments musicals de les cançons per a cada agrupació i nivell.

IMG_6573La coral de l’escola “Mare de Déu del Remei” van cantar i escenificar perfectament totes les cançons amb un gran repertori de gestos i recursos tímbrics que havien estat assajant amb els seus mestres de música a l’escola: des de xiular tota la cançó de Verano Azul, diferents rítmiques corporals, passant per Barrufets que la van cantar tapant-se el nas, fins a la força i contundència de Bola de Drac Z.

IMG_6794Els gags teatrals es van intercalar àgilment entre les cançons i van exercir de fil conductor de l’espectacle. Cada escena teatral estava pensada per suggerir i donar pistes de la següent cançó d’una forma molts cops subtil interaccionant amb el públic. El kamejame de Son Goku, la Lisa Simpson tocant el saxo i la dansa del culet culet de Shin Chan també van tenir el seu moment estel·lar dalt de l’escenari.

IMG_6831I la gran sorpresa va arribar. Si alguns ja ho podien sospitar per la presència de les càmeres de TV3 durant l’espectacle, durant la cançó del Doraemon van entrar en escena el Senyor Pla i el Rick, el seu ajudant pilota, personatges del Club Súper3. Davant la sorpresa de tots els nens i nenes, el Senyor Pla va increpar al públic i els artistes protagonitzant escenes molt còmiques. Més tard van acabar cantant tots els nens “El senyor Pla és el pitjor que hi ha”… En acabar la primera sessió, el Senyor Pla i el Rick van anar a visitar tots els participants als seus camerinos mentre berenaven. Properament, el Club Súper3 emetrà el reportatge complet en les diferents plataformes: televisió, web, app,…

IMG_6810[su_quote]El Senyor Pla i el Rick, personatges del Club Súper3 van ser la gran sorpresa de la tarda[/su_quote]

En acabar la segona sessió, tots els nens i nenes participants i col·laboradors de l’espectacle, un total de 150 persones, van ser obsequiats amb un record exclusiu: una bossa serigrafiada amb el logotip de l’espectacle. La resposta de públic va ser immillorable destacant l’originalitat i el resultat del treball amb els nens que durant els últims mesos els professors i professores de l’EMMA i els mestres de música de l’escola “Mare de Déu del Remei” havien fet.

Des de l’organització es vol destacar i agrair aquest intens treball d’educadors i alumnes de les dues escoles, agrair el suport de la dotzena de voluntaris que van donar suport organitzatiu a l’esdeveniment, al grup de teatre local La Resclosa pel seu exquisit treball, al Club Súper3 per la immensa sorpresa que van donar a la mainada, així com al Convent de les Arts i a l’Ajuntament d’Alcover per les facilitats que han donat que han permès fer realitat aquest projecte.

IMG_6842

—————————————

En record i agraïment a tots els artistes i col·laboradors de l’espectacle, unes 150 persones, sense els quals ‘La banda sonora de la teva infància’ no hagués estat possible… Moltes felicitats a tots i totes!

[su_youtube url=”https://youtu.be/_TN_MWhAJwI”]