El “Soundpainting Festival” sorprèn i fa improvisar a més de 400 persones

[su_quote]L’ACEM demarcació de Tarragona impulsa la iniciativa única i pionera “Soundpainting Festival”: una performance al voltant de la improvisació musical[/su_quote]

[su_quote]Més de 100 músics conjuntament amb un públic de més de 300 persones, creen una composició musical en viu al “Soundpainting Festival”[/su_quote]

[su_quote]El “Soundpainting Festival” presenta en terres tarragonines la primera orquestra de soundpainting de Catalunya, la “Wholegroup-play”[/su_quote]

IMGP1623Aquest dissabte es va presentar a l’Auditori “Josep Carreras” de Vila-seca, un nou projecte de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM) demarcació de Tarragona: el “Soundpainting Festival”. Un espectacle-performance musical basat en el soundpainting: un novedós llenguatge de direcció de conjunts musicals que permet fer improvisació guiada. Tota una experiència que va sorprendre al públic i que va aconseguir fer-los interactuar amb els músics en una improvisació col·lectiva de més de 400 persones.

IMG_2867

David Ferré, cap de la demarcació de Tarragona de l’ACEM i Director de l’EMMA comenta: “El soundpainting té un gran potencial per treballar la creativitat, la improvisació, l’atenció, la interrelació, entre d’altres. És una eina pedagògica que, potenciada amb el seu component lúdico-social, ens pot ajudar molt a les escoles de música a fer un pas endavant en l’educació dels nostres alumnes”. Els pares dels alumnes participants coincidien encantats en les bondats d’aquest tipus de treball amb els nens.

IMG_2657

Els més de 100 músics participants provenien de 7 escoles de música, amb una destacada presència de les escoles municipals de música de l’Alt Camp: Escola Municipal de Música d’Alcover, l’EMM de l’Ametlla de Mar, l’EMM del Morell, l’EMM de Tarragona, l’EMM Robert Gerhard de Valls, l’EMM de Vandellós i Hospitalet de l’Infant i el Conservatori de Vila-seca. Durant tot el matí i part de tarda, el festival va acollir els assajos de soundpainting on els alumnes aprenien nous conceptes i practicaven els que ja sabien.

IMG_2826

El públic també va gaudir de la seva estona d’assaig, doncs uns minuts abans de començar el concert, van estar treballant les nocions bàsiques de soundpainting per poder interactuar durant el concert. Concretament van utilitzar la percussió corporal, la veu, els telèfons mòbils i unes curioses llanternes de colors. El públic que s’esperava un concert tradicional, es va sorprendre molt positivament.

El concert va començar amb la presentació de la primera orquestra professional de soundpainting de Catalunya, la “Wholegroup-play” afincada a Castellbisbal. Progressivament, es van anar incorporant els nens i el concert va anar increscendo.

L’esdeveniment, per la seva originalitat, innovació i posada en escena, va despertar l’interès de molts mitjans de comunicació com TV3, TAC12, Canal Reus TV, la Vanguardia, Diari de Tarragona,… Una mostra d’aquest interès és un reportatge extens que es vol elaborar al voltant del treball del soundpainting en l’àmbit pedagògic a càrrec de Canal Reus TV.

Un dels factors clau de l’èxit d’aquest “Soundpainting Festival”, tal i com destacava David Ferré a la cloenda del festival, han estat les aliances amb l’orquestra catalana de soundpainting “Wholegroup-play”, que ens ha permès comptar amb els millors pedagogs d’aquest llenguatge de Catalunya; i l’aliança amb l’Auditori “Josep Carreras” i el Conservatori de Vila-seca, que ens han brindat unes infraestructures ideals i referents a la província.

Atesa la bona acollida del “Soundpainting Festival”, l’organització i promotora del festival, l’Associació Catalana d’Escoles de Música demarcació de Tarragona, ja està pensant en la continuïtat i evolució del projecte en futures edicions.

Enllaços a les teles:

 Recull de premsa:

El Vallenc – DTGNA – Més TGNA – La Vila – La Vanguardia – Tarragona21 – ReusDigital – DTGNA – del Camp

Vídeos de la jornada:

Enllaç a totes les fotos oficials de la jornada:

https://www.dropbox.com/sh/6jm7tkxj9d3t3uo/vJibHdaMXl

 

Feu un comentari